Menu
Categories
Vožnja je zame umetnost. Je tudi za vas?
julij 23, 2014 Novice
S kolesom, motorjem, avtomobilom po cesti. Vožnja je izvrstna tudi po snegu in vodi, še posebej takrat, ko je potrebno vložiti nekaj napora.

Čas zase. Si ga vzamete?

Veter v laseh, zvok motorja in potovanje, je tisti čas, ki si ga vzamemo zase, ne?  Zagotovo ste že kdaj odtavali v glavi, medtem ko ste se brezskrbno vozili na kolesu ali ste zadovoljni padli mimo avtomobilskih kolon? Zagotovo ste si že privoščili vožnjo z avtomobilom kar tako, nedeljsko panoramsko, samo, da se malo odklopite, spočijete ušesa in umirite misli. Tudi sam sem v tem smislu uživač, priznam.  Stvari, ki mi pomenijo in mi dvignejo pritisk, v pozitivnem smislu, da ne bo pomote, so bolj ali manj le tiste, ki jih naredim sam ali imajo v sebi neko zgodbo.

Slog opredeljuje vaša drža

Zame pravijo, da sem nezahteven, a izbirčen v smeri, kaj si dovolim, da izberem kot gadget in kaj pritegne mojo pozornost, kar je bolj ali manj že celo desetletje enaka – šport, oprema in izdelki določenih blagovnih znamk, čeprav obstajajo izjeme kot so iMuhe. Verjetno bi se strinjali z mano, da ima vsak svoj stil in  naj zato izbira stvari, ki imajo zanj pomen. Jaz namreč mislim da v mainstream ponudbi, ki danes pride in jutri gre, ni pravega žara, preprosto ni zapomnljiva. Bi se strinjali z mano, da je bistvo drugje?

Morda v zgodbah, v občutkih, ki jih v nas zbudi zvok motorja kot je Mustang, v vožnji s kolesom, ki ga je nekdo naredil posebej za vas? Gre za občutek svobode in karakterja, ki hrani naš ego, vsaj, če iskreno priznam zase.

Ford Mustang 68′ –največji projekt prenove

Ena od stvari, na katere sem ponosen, je prenova tega avtomobila, ki meni predstavlja edinstveno izkušnjo vožnje. Ko se peljem z njim, mi prepustite prednost, da se vključim v kolono, si ga zanimanjem ogledujete in se nasmihate. Še nikoli niso bili vozniki tako pozorni kot v teh situacijah. Mustang, res je nekaj resnice v tej prispodobi ponosnega konja, ki je v svoji prvinski naravi neobvladljivo divji. I n prav rad se mu kdaj prepustim, da me odpelje stran.

Nekajkrat se je zgodilo, da so me poklicali ljudje, ki so ga želeli najeti in tako se je avto znašel v filmu, bil presenečenje za 50 letnico, na poroko pa ga še nisem peljal. So mi bliže filmsko fotografski projekti, kamor se lahko pripeljem v japonkah in kratkih hlačah.  Če bi ga nekdo zares želel, me lahko pokliče, sem pa naklonjen temu, da ga vozim sam, velja?

Ford Mustang 68

Tuja produkcija v Ljubljani

Od štirikolesnika do »skuštranih« projektov prenove

Občutek svobode, glajdanja in vetra v laseh ne najdeš samo na vodi, snegu, ampak tudi na motorju in kolesu.

Nov zaseben projekt prenove je motor

V delu imam Hondo CB 500 K3, ki bo prav tako dober izdelek, čeprav mi je povzročil že kar nekaj sivih las. Drži, da bistveno manj kot sem teh pridelal z avtom, nekaj pa jih ima na vesti tudi moja boljša polovica, ….;)

Prenova v teku - naročnik Jaz

Prenova v teku – naročnik Jaz

Od hobija do kolesarske delavnice

Največ projektov prenove in predelave pa je z naslova biciklizma. Velik izziv mi predstavljajo mestna kolesa, od klasik, dirkalcev, holadncev in rogov, do drugih modelov retro koles, ki jih zares z veseljem obnavljam in rekonstruiram skupaj s naročniki.

Prenova kolesa za naročnika

Prenova kolesa za naročnika

Naročilo retro kolesa / brez modela - za naročnika

Naročilo retro kolesa / brez modela – za naročnika

Prenove in predelave koles so očitno v porastu

Za tiste, ki vas to zanima  ali o tem že intenzivno razmišljate oziroma se lotevate projekta prenove kolesa ali pa se  odločate za nakup retro verzije obnovljenega kolesa, sem pripravil  tudi praktičen članek z naslovom » Predelava kolesa – odgovorite na 5 ključnih vprašanj«, ki vam po mojem mnenju ponuja nekaj koristnih informacij.

Dodaj odgovor
* *